Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 31, 2012

RENUNGAN UTK DIRI DAN SAHABAT

RENUNGAN UTK DIRI DAN SAHABAT : Perasan Tak?

PERASAN X?...duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid, tapi begitu kecil bila dibawa ke StarHill, MegaMall dan seangkatan dengannya... 

PERASAN X?...30 minit terasa begitu lama untuk berzikir, tetapi begitu pendek untuk menonton drama2 di televisyen...

PERASAN X?...betapa lamanya 2 jam berada di masjid, tetapi betapa cepatnya 2 jam ketika menonton wayang di panggung......

PERASAN X?...susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan doa ketika solat, tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang bila bertemu kawan-kawan.

PERASAN X?...betapa seronoknya mendengar seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu perlawanan bola sepak, tapi betapa bosannya bila imam solat terawikh bulan Ramadhan lama dan panjang. 

PERASAN X?...susah sangat baca al-Quran 1 juzuk saja, tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah. 

PERASAN X?...orang berebut depan untuk menonton bola dan konsert, tapi berebut saf paling belakang bila solat Jumaat supaya boleh cepat keluar.....



gambar ehsan google

Thursday, August 30, 2012

Berjanji vs berzanji



ps : yeayy yeay esok cotiii ...

Wednesday, August 29, 2012

Hanya Doa yang mampu kukirimkan


Hanya mampu merindu ..





Sunday, August 26, 2012

Progress Teratak Kasih -Taman Sungkai Perdana

Hari ni ajak en suami lawat tapak teratak kasih kami lagi.Sbnrnya dh lama x dtg taman sungkai perdana ni krn sibuk dgn urusan kerja dan lain lain walaupun taman ni x berapa jauh dr kuarters kami skrg ni .

sampai jer sini teruja sbb tgk  pihak pemaju dah letak no  utk setiap rumah .Ni lah lot rumah kami ..en suami cakap no ni ada ong ..hahahaha ong sgt lah tu

see .. dh boleh parking kereta kat situ ..masa kami dtg sblm ni mmg kereta x boleh masuk lg sbb jalan belum berturap dgn tar


pandangan depan rumah ..jiran sblh kanan rumah kami tu kalau ikutkan nama yg ada kat pemaju tu bangsa India .mmm harap harap dpt jiran yang baik

pintu pagar belum pasang lagi ..sesetengah rumah dh ada yg  ada pintu pagar ..abaikan anak dara  kami yg seksi tu yer ..

plan bahagian dapur ni nk buat baru ..yg sedia ada ni x menepati citarasa kami ..insyaallah 

kalau ada rezeki lebih sini pun nk renovate siap siap ..ya Allah murahkanlah rezeki kami sekeluarga .Ameen

pandangan dr sliding depan ..buka pintu terus nampak dapur ..ishh x boleh jd ..  ..kena buat sesuatu ni

sliding pun dah pasang

tingkap pun dh pasang

signboard  jalan pun dh ada

jalan pun dh berturap
teruja nak masuk rumah baru



taman permainan dah hampir siap



pokok -pokok dh ditanam


ni bahagian belakang rumah teres ..laluan utk lori sampah 

puas hati  sesi lawatan kali nie



rumah kedai dah siap ..ada setengah kedai dh siap renovate ..harap harap kat sini nanti adalah  bank kan ..senang nk cucuk duit gaji..heheheheh

dengar cerita kt sini nanti akan ada traffic light ..harap harap berita ni sohihlah ..senang dan selamat utk  melintas sbbnyer kawasan ni berbahaya krn kwsn berbukit ..




note : mane nk cari duit nk renovate nie ...

Lotcing

siapa pernah makan benda alah nie ...heheheh kalau korang nk tau ni lah lotcing  ataupun sate  ikan yang amat terkenal di kalangan penduduk kelantan . Ianya diperbuat drpd ikan yg telah dimesin .Kalau korang datang ke kelantan jgn lupa try lotcing ni yer  ..x rugi kalau korang try sbb mmg sedap.

closed up ..diperbuat daripada ikan yg telah dimesin kemudian digoreng .sebelum dimakan lotcing ni perlu dibakar dahulu ..supaya lbh sedap .


gerai gerai menjual lotcing yg terdapat di rantau panjang.

cubalah pasti nk lagi ....
note : pernah makan gaji cucuk lotcing masa lepas spm 

Saturday, August 25, 2012

Doa Meransang Diri dan keluarga agar jaga solat


sesekali


Senamrobik 1 Murid 1 Sukan

Jom layan gambar sekitar program senamrobik 1 murid 1 sukan ...

guru guru yang semangat nk senamrobik 

ultraman


ni ape kess ni ..







tayar pun jd port utk posing




semangat





Kawan @sahabat


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...