Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 16, 2010

sagu lagi

hr ni mood x berapa nk rajin lah..lunch td x masak pun sbbnyer en suami ckp dia nk kl ..so mmg dh plan dalam kepala kalau dia p kl mmg x nak masak lah sbb lauk lebihan semalam ader lagi kan.Ingatkan balik dr breakfast kat sungkai td dia terus gerak ke kl tup tup sampailah jam 12 lbh dia ader lg kat umah.dh mmg plan x nak masak so mmg xde mood lah nk masak kebetulan mmg xde stok lauk dlm esbox .So lunch td kami makan ala kadar jer lah ..ayam masak merah versi semalam punya dan ulam timun cicah budu. Walaupun lauk semalm tp bertambah tambah gak en suami makan..Alhamdulillah senang nk jaga en suami nie..semua benda dia makan..tolak batu ngan kayu jer ..

semalam mood rajin dtg ..tgk dalam stok ader sagu.dh lama beli sagu ni tp jarang masak.guna time letak lam pengat pisang jer.so terdetik kat hati..best gak kalo buat sagu gaul kelapa nie ..tp kelapa x de lam stok lah pulak. slm hati duk pikir xpe buat dulu kelapa ptg sikit leh cr kat kedai bawah(konpiden tue leh dpt kelapa )

Nak dijadikn citer tetiba jer en suami terjongol depan pintu..aduss nape balik yang...pg td cakap x nak balik (pg td en suami ke kl ) Bila en suami dh balik liat lah pulak nk ke kedai ..tgk dlm esbox ader kelapa yg semalam lbh buat apam tue .Boleh pakai lg kot ..so guna jer kelapa tu ..Sib baik boleh guna lg tp x se fresh yg baru parutlah ( kukus dulu jap bg dia lembut)


inilah sagu hidangan menu ptg semalam


lebihan sagu semalam masih ader..so merajinkan diri hr ni utk masak kuih ni .kuih ni kat kelantan jer lah kot ader sbb kt perak x pernah lak jumpe..heheheh ..ingat lagi mase kecik kecik mek suka masak kuih ni waktu bulan puasa .. tetiba terasa rindu sgt kt mek kt kg ...


see..warna same ngan sagu yg semalam punya cuma yang ni berkuah dan lemak berkrim ..
sedappp x percaya cubalah rase ..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...