Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 1, 2010

Jalan Jalan Bandung Part II

Bandung lagi..mmm boring yer asyik bandung jer kan..tp aku nk citer jugak ..tp lokasi dan tpt yg lain pulak.Last entry ttg Tangkuban Perahu kan ..syiokk p sana sbb kat malaysia mane ader kawah gunung berapi kan..so kalo x ke sini mmg x berpeluang lah kita nk tgk camane lah org duk ckp kawah gunung berapi nie yer.Balik dr sana mmg penat sgt dan perut pun tersangat lah lapor..maklumlah pagi td sempat sarapan dgn nasi putih dan rendang minang jer ..syukur Alahmdulillah .so supir kami bwk ler pegi satu tpt yang tersangatlah best ...nak tau kat mane ..jom kita p sana...layanzzz

ni lah tempatnyer..Galeri Kampun Daun..namanya pun dah unik kan..menurut kami punya supir tpt ni kebiasaan yg menjadi pilihan para pelancong utk menjamu selera..sesape yg berkunjung ke Tangkuban Perahu mmg akan singah makan di Kampung Daun ni dlm perjalanan balik

Di pintu masuk galeri ni dipamerkan rempah ratus yg digunakan dalam masakan yg disediakan di sini ( en suami secara paksa rela menjadi model x berbayar )

pose istimewa dr model x berbayar kami

cam duduk dalam hutan jer kat sini..

see..buku menu dia pun spesel tau ...

ayam penyet versi bandung..en suami ckp sedap..aku rase sikit jer..mmg sedap ..sbbnyer ayam ni "ayam kampung " sedangkan aku hanya mkn ayam bandar jer..

nasi tempel kukus..mmm yg nie mmg sedap banget ..lengkap dgn sayur dan sambalnyer..dan x lupe tempe ..peberet tuh..

yg ni nasi tempel bakar..yg dlm gulungan daun pisang tu lah nasinya..pilihan en suami dan rasenya ...en suami bedal sampai licin ...


pencuci mulut ...kat mesia pun ader kan..ais cendol


ni lah yg uniknya kat sini..nak order sila ketuk benda alah nie yer ..


tak lupa pose istimewa dr "mem" yg tersangatlah gumbiranya..hehehhehe

en suami meminta nasihat nasi supir kami ttg makanan yg best yg kami patut order
(supir kami ganteng banget sehhh )

damai dan nyamannyer kat sini ..hilang segala penat berjalan td...

potret family penutup entri kali ini...ujung tahun ni kita pegi bandung lg yer bang..muahhhhh sayang abang....


3 comments:

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 420.000 / RM 130/ USD 34
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> BANDUNG CITY & SHOPPING TOUR ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 430.000 / 138 RM / USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> CITY TOUR + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 169 RM/USD 42
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> CITY TOUR + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 800.000 / 258 RM / USD 64
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
blog transport : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment :http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

bimo mekarwangi tour said...


Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

Minta maaf apabila mengganggu blog anda

kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

Rate per Kereta per Day

Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

*company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
email mekarwangibandungtour@gmail.com
facebook page mekarwangi bandoeng tour

king regards,
Bimo
mekar wangi bandung syariah tour

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...