Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, June 26, 2010

Jalan Jalan Bandung Jun 2010


Potret kuarga pembuka cerita..hehheehe..agak agak korang kat mane yer aku ambik gambar tue..(saje ayat nak bg korang jeles ) ..hehehe..sbnrnya gambar nie diambil ketika kami melawat Bandung hari tue ..buat ape kat Bandung ..saje jer jenjalan kenal tempat org time cuti sekolah hr tu.Actually trip ni adalah hadiah dr en suami sempena anniversary kami yg ke 6 hr tue (anniversary bln 3 hr tu tp hadiahnya br dapat,hehehhe xpelah janji makcik sukerr sgt ) Tahun depan kita g jenjalan lagi yer sayang.Sayang Abang..muaahhhhhh...

Alhamdulillah perjalanan pergi dan balik kami berjalan dgn lancar.Bertolak dari LCCT kul 8.30 malam dan tiba di lapangan terbang bandung jam 10.30 malam.Perjalanan mengambil masa lbh kurang dua jam sahaja dan syukurlah sbb flight malam tu x delay. First time mendarat kat bandung terasa cuak juagklah sbb sampai sana dah malam,tempat org lak tue ..dlm hati ni berdebar debar jer tp en suami nampak releks jer.Ghupenya lepas jer kaunter imegrasen tu sudah ader org yg sedang menunggu kami.

korang kena pastikan korang ader pasport dulu sblm g luar negara tau..kalau tidak x pasal pasal
korang masuk lokap..hehehee

Camane nak kenal org tue ? senang jer nk kenal sbb org tu pegang satu kertas yg tertulis nama "Bapak ....'(nama en suami ) Alah yg selalu kite tgk kat dlm tv tu bila org gh tunggu dekat airporrt ..lbh kurang cenggitu lah ....sbnrnya bukan kami jer malam tu ramai lagi org mesia yg satu flight dgn kami so mase dkt pintu kuar tue ader ramai supir yg memegang kertas cenggitu ...mungkin dah jd kebiasaan kot bg yg melancong kat Bandung nie setiap hotel tpt penginapan menyediakan khidmat supir utk menjemput kami di airport. Supir kami itu namanya Darso. Orangnya ganteng sekali..

Alhamdulillah perasaan cuak dalam dada sudah hilang bila mula menaiki kereta utk ke hotel kami,dan perasaan gumbira mula mengambil tempat,hehehhe (sbnrnya dah xsabar nak menghabiskan rupiah yg ada huhuhu)

makcik kayooooo..juta juta tue...


Tempat penginapan kami di Bandung..Orange's Home

Cerita ttg tempat penginapan kami menginap di Orange's House.Kalau kat malaysia lbh konsep homestay lah .. quite ok utk org suka berjalan dan balik utk tidur je. Sbnrnya byk pilihan bilik kat sini ..kami ambik bilik biasa jer ..oklah tempatnyer bersih dan memuaskan.Lagipun balik bilik utk tidur jer so bilik kecik pun x kisahlah dan rega bilik pun berbaloilah dgn servis yg kami terima.


Hari pertama kami dibawa melawat Tangkuban perahu(kwsn gunung berapi )Ambik masa lbh kurang 1 jam dr bandung. Waktu kami pegi ni cuaca panas so xder lah rase sejuk sgt ..cuma sesekali bila angin bertiup tu terasa dingin jer. Dari pintu masuk utama ke tempat nie kami dah boleh bau belereng dr kesan dr gunung berapi nie .Sbnrnya ader dua kawah yg ada tp aku pegi satu tpt jer krn mengikut kami punya supir utk yg kawah satu lg kami perlu berjalan lbh kurang 2 km utk sampai ke bawah..bila dia sebut 2km jer aku dh x bersemangat nak pegi ..maklumlah dgn bwk anak lagi ..tetiba balqis meragam x nak jalan camane..huhuhu nanti x pasal2 aku naik angin ...terus xde angin...bahaya wooo..


tetiba jer ader mamak mane ntah interprem dlm gambar aku..huhuhu


deretan kedai yg menjual pelbagai jenis cenderamata tapi reganya agak mahal berbanding di bandung.

Makcik yg sungguh bergaya dgn spek hitamnya..

kita bg laluan utk en suami bergambar pulak yer...


Balqis yg sporting..lenkali boleh bwk lagik nie..

Balqis yg cuba buat muka comel sedang memujuk abahnya utk membeli patung itu...heheheh


kawah ni digelar "kawah ratu"

ini baru hari pertama ..hr kedua tunggu next entry seterusnya yer ...mm lenguhnyer kaki berjaan..bang tolong picit bang...adoiii

Monday, June 7, 2010

Jalan -Jalan Bukit Tinggi

Dua hari lepas sempat ler bwk balqis g bukit tinggi (sbnrnya mak balqis yg teringin nk pegi ..hehehhe) Memula tu sesat ,x jumpe cr tpt..ader gps x nak guna ..sesat ke perkampungan bukit tinggi..ghupenya silap jalan ..so terpaksalah guna khidmat en GPS ..alhamdulillah selamat sampai kat tpt yg dituju.Sblm ni asyik tgk gambar kengkawan jer kat blog dan pesbuk dorang br hr ni merasa g sana ..utk kengkawan yg elom pernah ke sana..nak masuk sana kena byr yer..rm 12 utk dewasa & rm 8 utk kanak -kanak ..

pemandangan pintu masuk
actually bangunan nie tpt parking kereta


sekadar utk bergambar

Bangunan ala-ala Inggeris

Pintu Masuk Istana



Japanese Tea Garden

dua org model x berbayar


gambar family yg sempat disnap


Damai jer rase duk kwsn nie ..




Tempat ni bg aku biasa-biasa jer..xdelah menarik sgt..sekadar utk bergambar tue bolehlah..tp x taulah kot kot ader tpt yg lg menarik yg aku x pegi..rasenya kat situ jer lah kot ..g sesape yg nak ke Japanese Tea Garden disarankan agar menaiki train yg disediakan(free of charge ) ini krn kalau kite naik keta sendiri utk naik ke tpt tue kena jalan kaki sbb kenderaan persendirian x dibenarkan naik ke situ..jauh wooo nak menapak..x percaya cubalah..heheheheh ..itulah saje percutian kami kali nie ..tunggu our next trip to bandung yer..

Ketupat Sutun

Dah lama x update my blog nie ..so hr ni tetiba rajin lah pulak nak buat benda alah nie ..org kelate cakap tu'pat sutun ,org negeri lain aku x tau depa panggil ape ..snrnya ni my feberet ngan en suami .. dh lama x masak benda alah nie .Pg td buka esbox tgk ader sotong ..so terus terpikir nak masak utk minum petang ..dpt 10 ekor jer saiz sederhana ..aku masak guna susu cair x guna santan s santan xde lam stok..rasenya boleh tahan cam masak ngan santan gak ..so ape lagi sila - sila ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...