Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 19, 2010

Mee Kari Ramlee Bidor

Hari nie en suami ajak breakfast kat Bidor ..kat mane lagi kalo bukan kat warung Mee Kari Ramli kat bidor tue ..sesakali tukar angin ape salahnyer kan..aku ape lg seronok ler sbb selamat x yah buat sarapan kat umah ..huhuhu makcik suker sgt.. kalo nak pegi kena p awal awal kalo lambat konpem habis ..

Kat mane tptnyer ? kalo dr higway nak ke utara tue korang keluar jer tol Bidor ,lepas bayar tol terus corner ke kanan ..terus nampak warung tu kat sblh kanan jalan. Ritu pernah jumpe satu kuarga dr KL dtg dr Kl semata -mata nak mkn mee kari nie tau.

ape yang spesel ? bg aku biasa jer cam mee kari tpt biasa gak cuma mee kari mmg sedap krn mee dia ni chinese style sikit dan mee yg digunakan tue bukan mee kuning yg biasa kat kedai biasa kedai makan tu tp mee kuning buatan sendiri ..yg diuli cam style org cina buat tue. Kalo makan mee kari ni jgn lupa order sekali dgn sup yong Tau Fu dia tue..mmm mabeles ..so ape lagi jom makan...


4 comments:

laila said...

Takut nak makan kat situ.halal diragui.

safrinz said...

ni org cina muslim. Suami dia org melayu. abis satu keluarga dia bantu dlm bisnes mee kari dia ni. lagi satu, mee dia xde campuran daging ayam atau daging.. yong tau fuu tu aje bahan-bahannye.

Anonymous said...

mmg bini dia cina..tpi yg masak nye mak mertua yg berbangsa cina...masak di restoran cina ibu mertua nya..cuma pekerja je semua famili melayu..barang2 pun semua diambil dr supplier cina..org melayu di bidor mmg tkde yg makan di sana.

Anonymous said...

Mmng x halal pembekalnya cina belakamg pasar ..dengar cita...homemade...orang bidor mmng x nak mkn.,, orang luar saja yg kebulur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...