Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 13, 2010

Saya Rindu Mereka

Tetiba aku rase rindu sangat pade mereka padahal br 3 minggu lepas aku balik berjumpa mereka. Apa perkhabaran mereka di sana ..sihatkah mereka ..mereka- mereka inilah yg aku rindu setiap kali musim cuti kunjung tiba


My mom atau "mek" seorang wanita yang telah melahirkan aku 30 tahun yg lalu.Seorang wanita yang serba sederhana.Dan dialah yg the most aku rindu kalau lelama aku x balik kampung .why..sbb my mom ni sejak dah masuk 60an ni deria pendengaran dia mengalami masalah sikit..setipa kali aku call kg aku hanya boleh bercakap dgn ayah sahaja..dr jauh aku dgr suara mek sayup sayup bertanya ayah ape yg dibualkan dgnku.Hatiku jd sayu sbb dia mmg x boleh dgr percakapan melalui telefon..geli katenya..hehhehe kelakar pun ader tp itlah hakikatnya wanita yg melahirkan dan membesarkan aku ni sudah tidak mampu utk mendengar dgn baik setiap rintihan hatiku..ya allah kau peliharalah wanita ini dan kau kurniakan kesihatan yg baik utknya..Amin.

Ni lak my daddy atau "chek" pangilan kami adik beradik utknya.Jgn silap lak sbb kat kelantan ni kekadang "chek" ni juga panggilan utk mak. Sejak dua menjak ni kesihatan chek agak membimbangkan.Makan pun perlu berpantang jer.Sian gak aku tgk dia makan nasi dgn ikan bakar & ulamnya.Kalau boleh di saat penghujung usianya aku ingin mewah kan dia ..akan ku penuhi setiap permintaannya.

Ibu kaulah ratu hatiku

dan semestinya aku merindu kanak -kanak ini..ni lah anak buahku yg paling kecik yg aku ader eh silap ader lg 2 org tp xde lak gambarnya dgnku.yang pompuan tu tua setahun dr balqis..mase aku kawen dulu kakak iparku dlm pantang melahirkan anak dia yg pompuan ni..Ni gambar lama skrg ni bertambah lg sorang ..norsyazwani namanya..lom sempat nak upload gambar dia..masih terperam dlm kamera.

Ya Allah Ya Tuhanku..kau limpahkan nikmat rezeki dan kesihatan serta kau permudahkanlah segala urusan mereka sesungguhnya jasa dan pengorbanan mereka terlalu byk buat hambamu yg kerdil ini.
Chek & mek selagi aku berdaya aku akan cuba membahagiakan kalian berdua..InsyaAllah.







1 comment:

ct_as said...

saya pun rindu mak ayah!! T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...