Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 28, 2010

My Koleksi -Brooch Cartoon


Nampak x picture kat atas tue..comel dok ???
haaa ni lah koleksi brooch kartun yg aku ader ..
hhehehe korang jgn pelik lak yer aku ni umo dh masuk awal 30 an tp perangai dan keinginan still cam bebudak..actually brooch nie aku beli mase aku g jalan jalan kat Guang Zhou ,China tahun lepas.Mase tu dekat mane ntah aku lupa nama tpt tue ..saje beli sbg kenang - kenangan . Satu kalau kat sana lbh kurang rm 1.00 duit kite tp kat sini aku pernah jumpe org jual rm 3.90 satu.Fuyooo mahal tue ..rugi aku x beli bebanyak jual kat sini kan ..sib baik aku dh beli ..ni separuh dr koleksi brooch yg aku simpan..nanti next entry aku letak rooch yg lip lap lip lap pulok...ok layanzzz

Saturday, March 27, 2010

Pesta Buku 2010

Hari br berkesempatan utk ke pesta buku kat pwtc tue..dr minggu lepas nk pegi tp x sempat . Orang punyalah ramai sampai nak pilih buku pun terpaksa bersesak sesak maklumlah minggu nie kan minggu gaji..kebanyakan org gomen dh gaji 25hb hr tue kan ..dua tiga kali pusing parking The Mall tp still x dpt ...aku dah fed up terus jer ckp kat en suami kita pegi tpt lain jer lah..bazir minyak keta jer duk pusing2 sini ..tp dek kerana kesabaran en suami tetiba jer ader org kuar parking..so rezeki kami lah nak ke pesta buku tue.

sampai sana terus tuju ker karangkraft. Mak aih ramainya org ..(sori x dan nk snap gambar sbb x mood nk kuarkan kamera dlm keadaan sesak camtu ) Alang -alang dh sampai sempat gak ler aku rembat 2-3 buah majalah kegemaranku . Melayang gak ler rm 100 dr poket en suami . xper yer bang bukan selalu abg belanja ayg beli majalah kan..selalu ayg beli majalah guna duit sendiri jer ..

Majalah utk Balqis..rm 1.00 satu..

Dah penat jalan..makan pulokkk...


dalam perjalanan pulang singgah sebentar d R & R sg Buluh ..kelihatan balqis sedang
menikmati sate kegemarannya.

Sempat rembat buku kraf ni ..RM 6.80 saje ..leh guna utk puteri islam karang

lama @ baru x kisah janji aku belom baca lagi ..murah 80 sen dr rega asal.

Baju Ana Muslim hadiah kerana melanggan majalah Ana muslim uk 12 keluaran..utk balqis


harap-harap lepas ni dh boleh jahit baju sendiri kan..jimat belanja ...


Untuk abah ..thank's sbb sudi bwk kami jenjalan hari nie..kami sgt seronok....love you..



Wednesday, March 24, 2010

Gagal lagi..aku redha

Pagi tadi bgn jer dr tidur aku rase lain macam sgt..kepala rase berat dan badan rase lemah ..x kanlah sebab aku tidur lambat semalam sbb selalunya kalo tido lambat sekalipun aku x pernah rase mcm nie..tetiba rase loya ..cepat cepat ke bilik air .. dan keluarlah segala isi perut yg aku makan malam td.. senyum melirik di bibirku..kalau nak dikira dah lewat 2 minggu ..hatiku berbunga riang..akan ku ke farmasi hr ni utk mendapatkan kepastian ....

kucuba gagahi utk meneruskan tugasku hr ni namun terasa x berdaya..kepalaku benar2 pusing dan tanpa berlengah lg aku hubungi tptku bertugas memaklumkan kepada pentadbir ttg keuzuranku. Dalam keadaan seperti itu ku kuatkan juga semangat menyiapkan anak daraku yg nak ke sekolah.

Lepas hantar balqis aku terus pulang ke rumah..terus ku rebahkan diri krn terasa diri ini tidak berdaya. Kepalaku masing lg pusing dan perasaan loya itu masih terasa..Hatiku berbunga riang lagi ..adakah itu tanda tanda balqis akan jd kakak dlm mase terdekat ini..senyum meleret lg..

Namun kita hanya merancang tapi tuhan yg menentukan..masih belum ader rezeki lg utk balqis mendapat "kawan" krn lewat jam sebelas aku dpt rasakan " tetamu bulanan" itu telah tiba..hatiku hampa ..mungkin belum sampai masanya.





Tuesday, March 23, 2010

Akhirnya

Akhirnya ..berjaya jugak aku menggunakan software photoscape nie ..thank's kepada As kerana sudi bg tunjuk ajar..mmm sebelum ni aku rase susah sgt nak guna benda alah nie TAPI bila dh pandai asyik nk mengedit gambar jer kejanya.
Dan inilah hasilnya ...



percubaan pertama agak kurang menarik..x byk ilmu lg nie..


sbnrnya ni percubaan yg terakhir..nampak sikit kecunnyer kan..
bolehlah bg aku yg baru belajar nie...


As ..camane ok x ? sila bg komen yer ....

Sunday, March 21, 2010

bertahanlah


Duhai hati...
kenapa kau bersedih ?
kenapa kau harus gelisah ?
kenapa kau harus gundah ?
bukankah kau sudah berjanji..
kau akan tabah menghadapi
sebarang kemungkinan
yang akan kau tempuhi..



Wednesday, March 17, 2010

Puaskah hatimu..

Tuesday, March 16, 2010

My 6th Anniversary

Ya Allah Ya Tuhanku
Seandainya dia milikku
Dekatkalah dia padaku
satukanlah hatinya dan hatiku
Titipkanlah kemesraan Di antara Kami
Agar Kebahagiaan itu Abadi
Ya Allah Ya Tuhanku
Seandainya dia bukan bukan milikku
Tercipta untukku
Jauhkanlah dia dr hatiku
Agar aku tabah menerima dugaanmu
Ya Allah Ya Tuhanku
Seiringkanlah kami dalam melayari ketepian
yang sejahtera sebagaimana yang Engkau Kehendaki
Amin Ya Rabbal A'lamin

DeAr AbAnG....
SelamatUlang Tahun Perkahwinan Yg ke 6


saat -saat indah waktu ijabkabulkan tanggal 17.03.2004 jam 10 pg


Majlis menyambut menantu kat felda trolak utara,sungkai,Perak.

Majlis persandingan diadakan pada 6 jun 2004 (masa ni dh pregnant 1 month )

semoga rumahtangga kita berkekalan sehingga ke hujung nyawa..Aminn

Saturday, March 13, 2010

Saya Rindu Mereka

Tetiba aku rase rindu sangat pade mereka padahal br 3 minggu lepas aku balik berjumpa mereka. Apa perkhabaran mereka di sana ..sihatkah mereka ..mereka- mereka inilah yg aku rindu setiap kali musim cuti kunjung tiba


My mom atau "mek" seorang wanita yang telah melahirkan aku 30 tahun yg lalu.Seorang wanita yang serba sederhana.Dan dialah yg the most aku rindu kalau lelama aku x balik kampung .why..sbb my mom ni sejak dah masuk 60an ni deria pendengaran dia mengalami masalah sikit..setipa kali aku call kg aku hanya boleh bercakap dgn ayah sahaja..dr jauh aku dgr suara mek sayup sayup bertanya ayah ape yg dibualkan dgnku.Hatiku jd sayu sbb dia mmg x boleh dgr percakapan melalui telefon..geli katenya..hehhehe kelakar pun ader tp itlah hakikatnya wanita yg melahirkan dan membesarkan aku ni sudah tidak mampu utk mendengar dgn baik setiap rintihan hatiku..ya allah kau peliharalah wanita ini dan kau kurniakan kesihatan yg baik utknya..Amin.

Ni lak my daddy atau "chek" pangilan kami adik beradik utknya.Jgn silap lak sbb kat kelantan ni kekadang "chek" ni juga panggilan utk mak. Sejak dua menjak ni kesihatan chek agak membimbangkan.Makan pun perlu berpantang jer.Sian gak aku tgk dia makan nasi dgn ikan bakar & ulamnya.Kalau boleh di saat penghujung usianya aku ingin mewah kan dia ..akan ku penuhi setiap permintaannya.

Ibu kaulah ratu hatiku

dan semestinya aku merindu kanak -kanak ini..ni lah anak buahku yg paling kecik yg aku ader eh silap ader lg 2 org tp xde lak gambarnya dgnku.yang pompuan tu tua setahun dr balqis..mase aku kawen dulu kakak iparku dlm pantang melahirkan anak dia yg pompuan ni..Ni gambar lama skrg ni bertambah lg sorang ..norsyazwani namanya..lom sempat nak upload gambar dia..masih terperam dlm kamera.

Ya Allah Ya Tuhanku..kau limpahkan nikmat rezeki dan kesihatan serta kau permudahkanlah segala urusan mereka sesungguhnya jasa dan pengorbanan mereka terlalu byk buat hambamu yg kerdil ini.
Chek & mek selagi aku berdaya aku akan cuba membahagiakan kalian berdua..InsyaAllah.







Kenduri Oh Kenduri

Selamat Pengantin Baru diucapkan buat sepupuku Mohd Azhar dan pasangannya (namanya aku lupa lah pulak )sorilah sbb x dpt turut serta memeriahkan majlis perkahwinan deme. Dari jauh kami di sini mendoakan semoga perkahwinan deme berdua bahagia dan berkekalan hingga ke anak cucu .Layarilah bahtera perkahwinan ni dgn penuh kesabaran kerana terlalu byk rintangan dan dugaan yg kalian perlu tempuhi nanti .Kalo nak hadiah kawen bwk ler isteri dtg sini yer ..hadiah dah ader cuma x berkesempatan jer nak balik..Insyaallah kalau panjang umur bulan jun nanti hadiah perkahwinan korang akan menyusul...

Selamat Pengantin Baru kalau makan nasi kawah tu ingat ingatlah kami di sini

Cuti Oh Cuti

Selamat Bercuti utk semua guru termasuklah aku ..tp cuti kali ni x berapa best bg diriku krn x dapat nak balik kampung halamanku nun jauh di pantai timur (padahal br jer 2 minggu lepas balik sana ) tempat seorang isteri yg solehah adalah di samping suaminya..cewahh ayat nak sedapkan hati saje.

So aku ambik keputusan nak spend my holiday kat kuarters ni sajok. Nampak gayanya masa cutiku ni pastinya bertambah meriah dgn kertas kertas peksa yg perlu ditanda ..baynyak woo ader 8 kelas yg perlu ditanda .
Kepada kengkawan yg balik bercuti tu jgn lupa yer markah peksa murid diserah pade minggu pertama sekolah dibuka.
Dan kepada yg sibuk berkenduri tue jgn banyak sgt makan daging nanti x pasai pasal masuk spital lak..skrg ni musim panas so kena kurangkan makan benda 2 yg panas ni ..

selamat bercuti ader umur kite jumpa lg senin depan...sobb..sobbb..sob.. uwaaaaaaa


Hatiku tersentuh lagi


hari ni hatiku tersentuh lg ..
dgn siapa biarlah menjadi rahsia
yang pastinya org itu mmg benar benar telah buat aku terasa
dan org itu bukan lah org yg paling hampir dgnku
nape yer aku perlu terasa dgn sikapnya ?
sedangkan selama ni aku x pernah pun mengharap kan apa apa drnya
bahkan dialah yg selalu meminta pertolongan ku
dgn ikhlas aku menolongnya
tp inikah balasannya terhadapku
mmg manusia ni mudah lupa
bila diri terasa di atas mulalah mendabik dada
hai makcik ..sedarlah diri sikit
selama ni aku yg byk tolong deme kan
senang jerk deme berpaling tadah pade aku yer..
aku malas nk pikir dah
biarlah dia dgn keangkuhannya
dan aku dgn cara hidupku
lg pun selama ni aku mmg x pernah bergantung pade dia pun
moga deme bahagia
dan moga lps ni deme x cari aku lg...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...