Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 27, 2010

bangkitlah

Biar kepahitan pergi
agar kemanisan mengisi
biar kekecewaan berlalu
agar kegembiraan mewarnai
biar kegelisahan lenyap
jangan kita hilang semangat
biar penderitaan menyapa
agar kekuatan kita jana semula


kerana dia aku masih 'disini'

Thursday, February 25, 2010

Kuih Apam Gula Hangus

Dah lama copy resepi ni dr myresepi.net tp asyik x jd jer projek nk membuatnya.So atas permintaan si anak daraku itu aku gagahi jua utk membuatnya w/pun mmg penat dgn kerja seharian.Sian kat anak daraku ni asyik duk janji jer ngan dia nak buat tp x penah buat lg. Rasenya mmg sedap dan lemak berkrim sampai anak daraku ni makan x stop stop(sbnrnya dia excited sbb dia pun sumbang tenaga dalam buat kuih ni-tukang tgk jer..hehee)
Dan inilah hasilnya ...

Balqis si tukang 'kacau'

ni versi yg dalam cup cake

yg ni guna acuan kuah puteri ayu

cun n mabelesss



Balik Kampung & Besday

Last 2 week kami ambik peluang sempena CNY utk kembali ke kampung halamanku yg terchenta .Kebetulan ayahku x begitu sihat dan kami gunakan peluang ni utk menziarahi ayahanda dan bonda. Sampai umah ayahanda dan bondaku dah pun menunggu kepulangan kami sekeluarga .Bergenang kelopak mataku bila menyalami dan mencium tgn ayahanda yang kelihatan agak susut badannya dan tidak bermaya. Pada Allah aku panjatkan doa semoga Allah sembuhkan ayahandaku dan permudahkanlah segala urusannya.

Dan aku ambik kesempatan bersama keluarga ni utk meraikan besday my little daughter tu yg jatuh pade 17 hb feb 2010 . Sekadar potong kek utk memeriahkan suasana sbb mmg x plan pun nak buat sambutan nie. Kek pun beli on the spot ( nasib baiklah masih ader kedai kek yg buka -kedai chines byk tp aku nak cr yg muslim punya )


Balqis nak ibu gak yg tolong potongkan kek

seronoknya bebudak tu dpt topi sorang satu
kek besday yg sempoi



Selamat Hari Lahir Sayang


Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yg ke 30 sayang
semoga redha Allah sentiasa mengiringi setiap langkah perjalananmu
terima kasih kerana masih menitipkan secebis ruang utk aku bertahta di dalam hatiku
semoga rahmat ALLAH memayungi rumahtangga kita bersama

Luv U
Ibu & Balqis

Salam Maulidur Rasul


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Wednesday, February 24, 2010

Thursday, February 11, 2010

4 the rest of my life..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...