Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 20, 2010

Aku wanita biasa

Cinta ini membunuhku..

Friday, January 8, 2010










aku cuba
menahan air mata ini
dari terus membasahi pipi
aku cuba mengusirnya jauh jauh
kenangan pahit yg terus berlegar
di ruang kotak pemikiran ku ini

aku cuba
terima hakikat
yang suatu ketika dulu
hatiku pernah tercalar
hatiku pernah terhiris
dan hatiku pernah dilukai

aku cuba kembali
seperti dulu
berpura - pura bahagia
hakikatnya
hatiku pedih

aku mederita
aku masih diburu
gambaran kecurangan
yang telah kau lakukan

aku cuba
berlari jauh
agar aku dapat
melupakan semua yang telah terjadi
tapi aku tak mampu
mengusir nya
aku x berdaya

aku tewas
dan akhirnya
air mataku
jatuh lagi


Keyakinan yg telah hilang

aku mencari
ke mana menghilangnya
kenyakinan diri
setelah
kepercayaanku telah kau bawa pergi
saat kau menyakiti
aku mencari
cinta sejati
dr seorang suami
dari seorang teman
sehidup semati
aku mencari
siapa diri ini
setelah kenyakinan tiada lagi
pergi bersama
perasaan cinta yang telah mati ....



Saturday, January 2, 2010

Tahun Baru Azam Baru



Hari ni hr ke 3 kite berada ni tahun baru 2010.Tahun baru azam pun mesti baru. bercakap ttg azam ni agak -agaknya azam tahun lepas dah terlaksana ker belum? Alhamdulillah azam aku tahun lepas separuhnya dah terlaksana dah ader jugak yg masih belum terlaksana..Korang nak tahu ker ape azam aku taun lepas.Yang lepas biarlah lepas yg penting apa yg bakal kite tempuhi nie..mesti ader perancangn yg teliti agar apa yg dirancangkan terlaksana nanti.

Antara list azam aku tahun nie..

1.Aku nak tingkatkan amal ibadat aku sebagai hamba Allah di atas muka bumi.Yerlah selama ni aku bukanlah manusia yg sempurna ..kekadang tue semayang pun kat ujung ujung waktu ..so azam aku tahun ni aku nak bykkan amal ibadat pada Allah aku tak nak lengah lengahkan solat lg.Takut woo amat berat siksaan bg org yg melambat lambatkan waktu solat nie...

2. Aku x nak tangguhkan kerja.Tahun lepas byk kerja aku tertangguh disebabkan tabiat buruk aku nie..asyik tangguh jer nak buat keja last last sampai ke sudahnya aku x buat..tabiat ni kalo makin di layan makin menjadi -jadinya..so kepada kengkawan semua jgnlah amalakan tabiat ni nanti korang gak yg rugi

3.Aku nak tumpukan sepenuh perhatian mendidik anak daraku ni..ni aku forward aku punya azam tahun lepas..azam aku tahun lepas aku nak pastikan d umur 5 tahun anak aku dah berjaya khatam iqra ..nampaknya azam aku x berjaya sbb anak aku nie masih lg di iqra 2 ..sbnrnya dah boleh iqra 4 tp x bape lancar so aku turunkan ke iqra 2 .Dan tahun lepas gak aku berazam d umur 5 tahun balqis dah boleh membaca dan megira dgn baik..dan alhamdulilah skrg ni balqis mmg dah lancar membaca..ke sana ke sini keja dia duk kilik buku jer..sejuk perut aku ngandungkan anak mcm balqis ni..x byk ragam dan selalu buat aku hepi..


4.dan yg last sekali aku berazam agar aku dapat pindah tahun nie ...dah lama aku PJJ so aku rase dah sampai masenya aku duk sama-sama dgn my hubby.Ssh sbnrnya bila duk jauh ni..banyak dugaan dan rintangan yg perlu kita tempuh..lbh byk keburukan dr kebaikan bila kite duk jejauh camni..Doakanlah agar Allah perkenankan permintaan ku ini..Amin.





Friday, January 1, 2010

Hepi New Year 2010


When life gives you a thousand reasons to cry..
show that you have amillion reasons to smile...!
Yesterday is memory.
Today is a gift.
Tommorow is a Hope.
Let’s begin New Year .....
with faith, love, peace and new hope
INSYAALLAH..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...