Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 14, 2009

Cuti -cuti Malaysia Trengganu

Ni nak citer tentang percutian kami sekeluarga ke Trengganu. Actually kami singgah kat kuala trengganu on the way balik ke perak. Saje nak jenjalan maklumlah skrg ni kan musim cuti sekolah kan..so saje nak bawa si balqis ni jenjalan (sbnrnya ibu dia yg teringin nak jenjalan..hehehe )

Dr kelantan ke kuala trengganu ambik mase lbh kurang dua jam ..memandangkan hr kami bertolak tu hujan turun dgn lebatnya maka lagi panjang lah temph perjalanan kami sbb x leh nak pecut sbb jalan licin. Drive pelan2 yer bang lambat pun xpe janji kite sekeluarga selamat sampai.Kat kuala trengganu kami check in kt Equatorial Hotel
.

Alhamdulillah rezeki kami sbb masih ader bilik kosong..sib baik ler masih ader kosong kalo x tido kat mesjid lah jawabnya.( ni kes x booking hotel..main redah jer g sana )
Equatorial Hotel ni terletak betul2x kt bandar kuala trengganu dan x jauh pasar payang. Dulu aku penah belajar kat sini ...selama setahun gak ler duk sini ( kat mane aku study tue x yah ler bg tau yer..dah lama dah tahun 1998 ) kiranya aku dah familiar dgn kuala trengganu nie..cuma skrg ni dah byk perubahan maklumlah dah dekat 10 tahun aku x jejak kuala trengganu ni.. kengkonon nk berlagak lah dgn suami ..hehehe sbnrnya bg en suami ni ler first time dia jejak kuala trengganu nie..begitu jugak ler dgn puteri kami . so x nak citer panjang layar gambar jer lah antara tempat2 yg sempat kami lawati..

di kat pintu masuk utama kat taman tamadun islam

pose pertama yg sempat snap sblm ujan turun

balqis depan replika masjid negara

sempat bergambar depan replika taj mahal..waktu ni ujan dah rintik2

kat muzium losong ..terpaksa masuk ikut pintu belakang sbb pintu depan ujan lebat


actually terkilan gak sbb x sempat nak masuk masjid kristal yg org duk citer cantik tue sbb mase tue mmg hujan lebat giler siap dgn kilat dan guruh berdentam dentum lagi..so en suami cakap kite tgk lam keta jer lah yer kalau x ujan esok kite dtg lagi..mmm tapi mmg nasib x mneyebelahi kami sbb mmg sepanajng kami duk kuala trengganu ujan turun x henti2..

pandangan masjid kristal dr dalam kereta

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...