Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 28, 2009

Bukan Mudah Nak Memuaskan Hati Semua Org

kekadang aku x mampu menahan air mata ni dr terus mengalir

Alhamdulillah operasi penjualan buku berjalan dgn lancar w/pun ader gak sedikit kekurangan yg x dapat dielakkan ..aku bukanlah manusia yg cukup perfect so mane mungkin aku mampu nak memuaskan semua org.


Sbnrnya terkilan gak sbb ader cikgu yg tunjuk muka bila berlaku sedikit kesilapan kerana kecuaianku itu..aku sebolehnya mmg nak memudahkan kerja mereka ..aku sanggup korbankan cuti aku pergi ke sekolah semata - mata nak bg depa senang..x nak menyusahkan depa..tp manusia ni biasalah hanya nampak keburukan org tapi x nampak keburukan sendiri..kalau pun aku buat silap, inform lah aku dgn baik jgn nak tunjuk muka lak..aku tahu mmg kesilapan aku tu buat melambatkan keja depa tp sepatutnya sebagai guru kelas depa juga perlu menyiapkan ape yg dirasekan perlu..jgn hanya dtg berlenggang kangkung pastu kalo ader yg x cukup mulalah nak blame org lain..belajarlah menghargai penat lelah org lain..jgn hanya nak pentingkan diri kita sendiri..

Bukan semua mcm tue..masih ramai yg membantu dan bg semangat untukku..td rase nk menangis gak tp bila GB sendiri yg bg nasihat aku rase release..kata GB manusia mane yg x buat silap..cuma jgn kite ulangi kesilapan yg sama..saya tahu u dah bertungkus lumus buat yg terbaik..abaikankanlah org2 yg seperti itu..org yg seperti itu hanya tahu menuding jari akan kesilapan org tapi dia lupa..sekali dia tuding jari..satu jari menunjuk kepada org lain tp 3 jari lg menunjuk pade dirinya...

untuk kengkawan yg byk membantu ,syukran jazakumullahukhairuljazaa..

.

2 comments:

ct_as said...

hmm..sabo ek rinz..manusia mmg camtu..kalu buat baik sebesar bukit pun xde sape nampak..xde sape nk puji tp kalu buat silap skit walau sekecik kuman..nampak aje...

safrinz said...

thank's as sbb selama ni menjadi pendengar setia masalah saya nie..syukur sgt dpt sahabat mcm as..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...