Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 2, 2013

ADAB KEJUTKAN ANAK DR TIDUR


ADAB KEJUTKAN ANAK DARI TIDUR ✿

Cara atau adab mengejutkan anak yang tidur, tidak kira anak yang masih bayi, kanak - kanak , remaja atau dewasa.

1. Beri salam kepada anak yang sedang tidur

2. Sentuh hujung ibu jari kakinya dan goyangkannya perlahan -perlahan.

3. Panggil namanya dengan lembut dan teruskan menggoyang kakinya.

4. Kalau masih belum sedar, kuatkan sedikit suara dan goyang badannya.

5. Teruskan memanggil namanya dan panggillah sayang, manja atau anak.

6. Kejutkannya sambil memujinya contoh: Bangun sayang, anak umi yang baik, anak umi yang soleh, anak umi yang rajin.

7. Sebaik saja anak bangun, gosok kepalanya sambil bercakap dengan lembut agar ia mandi , solat subuh dan bersegera ke sekolah untuk menjadi anak yang bijak pandai.

sumber :facebook.com




Thursday, December 27, 2012

warna warna kehidupan


kita kasi kacau dulu yer ..biar sebati

buat mcm ni yer Balqis 

br separuh ..

Taraaa ..ok x warna ni ..





tukang cat yang x berapa profesional

Hati hati yer bang ..



anak pompuan sape lah yg rajin ni yer ..

cuci ..cuci ..cuci ..

Serai Oh Serai

projek terbaur teratak kasih ..projek menanam serai ..

taraaa ...balqis yg selalunya excited lebih ..ntah hidup ker x sbb kwsn rumah tu byk batu bkn pasiaq

Thursday, December 13, 2012

Nilai Aku Datang

Dua hari lepas kami ke Nilai  agenda utama nk tempah langsir. Dalam otak duk berkira kira nk beli langsir yg jenis camane ..pattern mane semua x rancang ,..
mane yg saya rase menarik sy rembat jer.

sebelum bertoalk balik singgah kat kedai lampu ..nk beli kipas yg nk pasang kat dining room tu. survey dua buah kedai terjatuh hati kat kipas kat kedai ni.harga x banyak beza cuma layanan pekerja ni buat kami tertarik nk beli kat kedai ni.kami beli kipas yg murah murah jer..maklumlah budget makin kurang.

banyak juga lampu lampu kat sini ..rambang mata nk menengoknya ..

sebelum balik ..tersangkut pula kat kedai ni sbb dia offer barang baik punya ..bg saya lah harga yg dia offer tu mmg x dpt kat tpt lain ..sbbnyer sblm ni sy  pernah beli benda yg sama kat Tanjung Malim saiz yg berganda kecil dr yg tu pun seratus lebih..so bg sy offer yg dia bg mmg menarik.



pekerja kedai sedang memasukkan BARANG kedalam kereta.memula tu mmg kecewa juga sbb rase mcm x muat jer brg tu nk masuk kereta tp pekerja tu ckp boleh masuk.dia ckp kite try dulu kalau x muat x payah beli..kalau muat u bayar angkatlah balik rumah  .. mmm so let try ..yes mmg boleh masuk ..


nak tengok benda apa yg kami beli ..tungguuuuuuu

p/s: sakit leher ..kekekeke


Yang ditunggu sekian lama

Taraaaaaaa .....

harap harap selamat lah meter air letak kat sini ..
maklumlah kat taman ni ramai lg yg belum check in

Rumah belum duduk bil letrik dah terima

cepat betul TNB buat kerja kan ..belum rasmi lg bil dh terima ..tahniah  TNB ..


so ..jgn lupa bayar bil yer  puan kalau x nak mau bergelap  ..





p/s : kena korek tabung ,,gaji lambat lg ..

Monday, December 10, 2012

bersyukurlah dengan apa yang kita milki


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...